de Buyer Mineral B PRO pan 32 cm seasoned - iron with stainless steel handle

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Manufacturer part number: 5680.32-EP

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Details

This pan has already been sealed and prepared for first use through our seasoning service.

The large PRO Edition pan has a diameter of 32 cm at the top, a base of 23 cm, and a height of 4.2 cm. The interior of the pan is completely smooth, making it suitable for all crispy frying.

The pan is made of forged iron with a wall thickness of 2.5 mm, heats up quickly, and reaches high temperatures. Suitable for all types of stovetops, including induction. For dishes that require crispy and crunchy frying, iron pans are the perfect choice. After seasoning, a dark patina forms on the surface, which strengthens with each use and functions as a natural non-stick coating. The more you use the pan, the better the result.

Base 23 cm

The side walls are inclined to the edge, making it easy to turn and remove the food. Unlike regular Mineral B Element frying pans, the riveted handle is made of cast stainless steel. The advantage of this is that you can grip the handle closer to the pan and the handle fits better in your hand. An additional handle makes it easier to carry.

You can consider your mission "looking for a cool pan for crispy frying" fulfilled with the de Buyer iron pans from the Mineral B Element series.

Iron pans must be pre-treated

The de Buyer Mineral B Element iron pans are coated with beeswax from the factory. This layer and the packaging in a paper bag prevent rust from forming on the iron pans, which can occur with untreated iron pans. This beeswax layer must be removed before first use. You can do this by simply cleaning the pan with dish soap and water and then drying it thoroughly. To prevent rust from forming on iron pans after seasoning, they must be pre-treated, or sealed. This process is generally called seasoning.

There are different ways to season iron pans. The easiest way is to swirl a little heated oil in the iron pan. This prepares the pan for first use. However, the iron pan is still susceptible to rust, so you should always dry it well and rub it with a little oil. It is better to heat oil in the pan and season the pan with the oil. This creates a dark patina that completely seals the iron pan and prevents rusting. A very nice side effect of the seasoning process is that with continued use and proper care, the patina solidifies, creating a slight non-stick effect, and you only need a little oil for frying (depending on the food). Since this process is not entirely safe and is accompanied by significant smoke and odor, we are happy to do it for you.


Nach dem Einbrennen ist die Patina noch nicht vollständig gefestigt. Daher solltest du die Pfanne anfangs nur zum Braten verwenden. Der Boden sollte dabei gerade so eben mit Öl bedeckt sein. Gelegentlich können sich auch Teile der Patina ablösen. Das kann passieren und ist nicht bedenklich. Einfach weiter braten, denn die Patina bildet und festigt sich mit zunehmender Nutzung. Je nach Einsatz-Häufigkeit kann es dauern, bis die Patina wirklich gefestigt ist und sich nichts mehr löst. Erkennen lässt sich dies an einer unregelmäßigen und rauen Oberfläche. Im Optimalfall wischt du die Pfanne im heißen Zustand mit einem Küchen- oder Papiertuch aus und stellst sie zum Abkühlen zurück auf die ausgeschaltete Herdplatte. Dank der Restwärme von Pfanne und Herdplatte brennt sich das Restöl ein und die Patina verstärkt sich. Keinesfalls sollte die eingebrannte Pfanne eingeweicht werden, da dann die Patina aufweicht und sich lösen wird.

Wichtig sind zudem moderate Einstellungen, da Eisenpfannen über eine sehr gute Wämeleitung verfügen. Bei Verwendung einer zu hohen Einstellung brennt sich das Gargut fest und lässt sich nur schwer lösen. Zusätzlich kann die Patina von der Pfanne abplatzen. Bei Steaks und Bratkartoffeln genügt in der Regel (wenn überhaupt) eine 3/4 Einstellung, bei Spiegelei sogar eher eine Einstellung im unteren Drittel. So gut wie nie ist die Maximal-Einstellung notwendig, die Booster- oder Turbofunktion bei Induktionsherden darf nicht verwendet werden.

Der Einbrennservice umfasst folgende Leistungen:

Was du siehst, bekommst du auch! Die Eisenpfannen werden wie im Video gezeigt in unserem Ladenlokal eingebrannt. Dabei führen wir folgende Schritte durch:
- Überprüfung auf Produktionsfehler
- Grundreinigung, bei der das Bienenwachs entfernt und die Eisenpfanne für das Einbrennen vorbereitet wird
- Versiegelung der Pfanne mit Speiseöl auf einem Gas-Herd, wobei das Pfanneninnere komplett mit einer Schicht aus eingebranntem Öl überzogen wird
- Einbrenndauer ca. 15-20 Minuten mit einer Spitzentemperatur von ca. 350° Celsius
Die eingebrannte Pfanne kommen danach wieder in ihre Originalverpackung und ist für den ersten Gebrauch vorbereitet. Du musst nach Erhalt nichts weiter machen.
Bitte beachte nur unsere Hinweise zur Nutzung von Eisenpfannen. Diese findest du in unserem Magazin: Leitfaden für Eisenpfannen

Additional Information
Manufacturer product number 5680.32-EP
Manufacturer De Buyer
Model Mineral B Pro
Product type Pan, Roasting dish
Product number 7380000020
seasoning yes
Main material Iron
Height 4,5 cm
Diameter 32 cm
Diameter of the base 23 cm
Weight 2,9 kg
Cleaning hand wash only
Coating No
Stove type suitable for all types of stove, including induction hobs
Shape round
Handle material Stainless Steel, Steel
Special features Lyonnais shape with slanted side walls, wall thickness 3 mm,
ergonomically shaped stainless steel cast handle with hanging loop and counter grip (both riveted),
handle length: 25 cm.
Manufacturer / Importer de Buyer Industries
25 Faymont/ BP 7002
88340 Le Val d'Ajol
Frankreich

E-Mail: [email protected]

Telefon: 0033 329306612
Store availability ready to pick up in the store
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